TalentO goes next level

Sander Van Parijs, Stijn Cottenier

17 Mei 2019

9 mei 2019 organiseerden de partners van de TalentO een succesvol startmoment. Vele vrijwilligers hielpen een handje tijdens een netheidsactie. Ook schepen Hostekint, deelnemende organisaties en de lokale pers waren van de partij:

📰 Het Laatste Nieuws

🎥 Focus / WTV

Ook het Nieuwsblad en Radio 2 tekenden present.

Lees verder onder de video.

Naast Fedasil ondersteunt nu ook de Stad Roeselare het project. Zo kan de TalentO een versnelling hoger schakelen en de gemeenschapsmunt opentrekken voor iedereeen die er interesse en of belang kan bij hebben.

Intussen blijft het netwerk groeien. Alle deelnemende partners van bij het beginexperiment tekenden allemaal terug in voor het vervolg. Ook een aantal nieuwe partners sloten zich al aan. Bovendien zijn er nog een heel aantal organisaties geïnteresseerd om de komende periode aan te sluiten. Dit maakt dat het aanbod nu al licht kon uitbreiden, en dat tegen de zomer de partners met een nog uitgebreider aanbod voor de dag zullen komen.

Lees verder onder de afbeelding (foto: Joke Couvreur).

Stijn Cottenier leidt het project mee in goede banen. “Niet alleen geboren en getogen Roeselarenaren maar ook nieuwkomers, of ze nu uit Tielt of van verder komen zijn welkom. Iedereen doet mee!”, vertelt hij.

"Het is vooral een middel om talenten te laten zien, en de kans te krijgen om deze ook in te zetten voor de maatschappij.", gaat Stijn verder, "TalentO is ook een middel met als doel om dat sociaal weefsel te gaan versterken, en ook dichter bij elkaar te brengen. Het is een schouderklopje die ervoor zorgt dat de gevers en de ontvangers van de TalentO zich goed voelen bij het verlenen van diensten aan elkaar. En het is tevens ook een schouderklopje waardoor je uitgedaagd wordt om je verder in te zetten en ook deel te nemen aan het hele sociale en culturele gebeuren in Roeselare. Op deze manier wordt het makkelijker om hulp te vragen, en wordt het ook makkelijker om hulp te geven."

(foto: Joke Couvreur)