Stadsmunt Sint-Niklaas

20 Apr 2021

De spaarpuntenkaart waarmee inwoners van Sint-Niklaas stadspunten kunnen sparen zal evolueren naar een stadsmunt

Momenteel kunnen inwoners van Sint-Niklaas stadspunten sparen op een kaart die ze kunnen inruilen voor cadeaubonnen bij de lokale handelaars, of voor parkeertickets, museum- en zwemtickets... . Punten kunnen verdiend worden wanneer burgers een bijdrage leveren op maatschappelijk of ecologisch vlak zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, zwerfvuil opruimen of mantelzorg.

Dit systeem van de 'Oh-kaart' zal worden vervangen door een nieuw project met stadsmunten. Daarvoor kende minister Hilde Crevits, verantwoordelijk voor economie en innovatie, het ingediende subsidiedossier goed. Er zal 175.000 euro subsidie vrijgemaakt worden om het hele project verder uit te rollen. De stadsmunt zal vanaf 2022 in werk treden.

Ontdek alles over de stadsmunt

Bij het bekijken van deze video plaatst YouTube cookies op je computer. Omdat het om cookies van een derde partij gaat vragen we hiervoor eerst je toestemming. Door deze video af te spelen ga je akkoord met Youtube's privacybeleid.

Lees hier het online artikel op vrtnws

De stadsmunt is een initiatief van de Stad Sint-Niklaas, in samenwerking met Muntuit, Wisely en met de steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Vlaamse overheid.