Online handboek gemeenschapsmunten gelanceerd

Sander Van Parijs

07 Maa 2018

Vanaf vandaag kan je het online handboek gemeenschapsmunten raadplegen op handboek.gemeenschapsmunten.be

Steeds meer lokale besturen, ondernemers, organisaties en burgers gaan met gemeenschapsmunten aan de slag. Maar waarom start je zo een eigen munt, hoe werkt het en hoe begin je eraan? Op deze en andere vragen geeft dit handboek een antwoord.

Het helpt je op weg om met gemeenschapsmunten aan de slag te gaan. Het doet dat op basis van ervaringen die in Vlaanderen en elders zijn opgebouwd, maar ook die ervaringen evolueren snel. Dit online handboek is een weergave van de huidige stand van zaken en wordt actief geüpdated.

Het werk is gebaseerd op het handboek "Maak je buurt uitmuntend" uit 2014. Net zoals het origineel is het uitgebracht onder een Creative Commons-licentie.

Wenst je zelf aan dit online handboek - ook wel Gitbook genoemd - bij te dragen? Aarzel dan niet om een discussietopic te openen of neem contact op met Muntuit.

Deze online publicatie is mogelijk dankzij de sponsoring door Alfa-Zet Systems, ontwikkelaar van software voor de automatisatie van kassa systemen, afrekensystemen en betaaloplossingen zoals PingPing en het plaform voor de Limburgse munt LimbU.

Logo Alfa-ZetLogo PingPing