The Studio en Wisely sluiten zich aan

Nieuwe leden Muntuit

Sander Van Parijs

06 Dec 2018

Anderhalf jaar na onze oprichting blijft Muntuit gestaag groeien. Ook nu vervoegen ons twee leden die met hun eigen expertise de maatschappelijke doelen van Muntuit willen onderbouwen:

  1. Wisely ondersteunt als spin-off van Joyn steden en shopping centra op het vlak van community building, marketing en communicatie.

"Wij hebben bij het begin van Wisely samen met het team bepaald dat 'maatschappelijk engagement' en het nemen van initiatieven om 'een duurzame samenleving' te promoten absolute focus moet krijgen. [...] We willen niet gewoon lid worden om er zelf een meerwaarde aan te hebben, maar hopen dat we voor de vzw en haar leden mogelijks ook een meerwaarde kunnen zijn en iets kunnen bij brengen. In elk geval engageer ik mezelf en mijn team om een actief lid te zijn en waar mogelijk de vzw zelf bij te staan waar er noden of wensen zijn." Maarten Decramer, CEO Wisely

  1. The Studio is een 100% dochteronderneming van Belfius met het doel om digitale expertise van Belfius bank verder te commercialiseren met een focus op niet-bancaire activiteiten en innovatietechnologie. Blockchain is één van drie pijlers waar vandaag sterk wordt op ingezet. The Studio is o.a. partner bij de Limburgse munt LimbU.

"Wij van The studio geloven in de visie van Muntuit, teneinde een duurzame en participatieve samenleving te creëren door het ondersteunen van gemeenschapsmunten. De aanvraag tot lidmaatschap komt vanuit de wil om een nauwere samenwerking op te bouwen met Muntuit, niet alleen in het kader van de LimbU, maar ook naar nieuwe projecten toe, waar beide partijen hun meerwaarde complementair kunnen inzetten. Daarnaast willen wij als lid initiatieven rond gemeenschapsmunten van andere leden beter leren kennen en bekijken of we de opgezette systemen kunnen versterken door blockchain technologie, om zo deze initiatieven samen succesvol uit te bouwen." Ronny Neckebroeck, CEO The Studio