27/11

Duurzame innovatie in jouw lokale economie

Sander Van Parijs

27 Nov 2020

Interactief webinar bedoeld voor beslissingnemers en beleidsmedewerkers die inspiratie willen opdoen rond geld en duurzaamheid voor hun lokale economie.

Waarover gaat het?

Heeft de Corona-pandemie u ook wakker geschud? U merkte ongetwijfeld dat we maar beter structureel aan de slag gaan om duurzaamheid van onze economie en de levenskwaliteit van onze burgers te garanderen…

Het goede nieuws? Onze economie kan ervoor zorgen dat wij sneller en duurzamer die omschakeling maken. Een omschakeling die ervoor zorgt dat de lokale economie versterkt wordt met respect voor mens en planeet.

Sommige onder u experimenteren misschien al met een Coronabon. Wist u dat dat maar één stap verwijderd is van een meer structurele oplossing?

Op zoek naar dergelijke innoverende oplossingen hoe we geld op onze levenskwaliteit kunnen afstemmen, staken 4 organisaties de koppen bij elkaar. Howest, Muntuit, FairFin en Happonomy nodigen u graag uit voor een interactief webinar waarbij we u willen informeren en inspireren over de mogelijkheden voor uw stad of gemeente.

De bedoeling is nieuwe perspectieven aan te bieden rond perceptie van geld alsook mogelijke pistes voor vernieuwing en verbetering van het sociaal-economisch welzijn van de inwoners van uw gemeente. U zal enkele bouwstenen meekrijgen om zelf in uw gemeente of stad aan de slag te gaan met een innovatief project dat niet alleen welzijn, maar ook duurzaamheid, klimaat en korte keten gunstig zal beïnvloeden.

Na een eerste uiteenzetting van munttypes en een basisinkomen, komen twee specifieke getuigenissen van een Vlaamse beleidsvoerder en een ervaringsdeskundigen aan de beurt. Zij zijn betrokken bij lokale projecten rond een gemeenschapsmunt en willen u graag de impact ervan doen ervaren.

Daarna gaan we concreter in op de mogelijkheden die u hebt en waar het LoREco project kan ondersteunen. Tot slot, voorzien wij, naast een Q&A moment, ook een (optionele) virtuele breakout sessie van 30 minuten voor discussie en networking.

Herbekijk het webinar

Herbekijk via deze link het webinar

Meer info