26/05

European Social Economy Summit

26 Mei 2021

De 'European Social Economy Summit' #EUSES is een gezamenlijk georganiseerde digitale conferentie door de Europese Commissie en de stad Mannheim. De conferentie heeft tot doel de #SocialEconomy in Europa te versterken en bij te dragen aan de economische ontwikkeling, sociale inclusie en groene en digitale transities.

Muntuit zal er samen met ULB, Financité, Chiemgauer en Possible Today een sessie hosten over gemeenschapsmunten: "Who rules the money: the legal challenge of complementary currencies as a social innovation"

Complementaire munteenheden zijn in opkomst in Europa. Zoals vele sociale innovaties worstelen ze met het wettelijk kader (bv. E-money richtlijn, openbare aanbestedingen,...) dat de EU biedt, de verscheidenheid aan vertalingen door haar lidstaten en het beleid van hun eigen staat (fiscaal beleid,...). Via de interactieve Open Space-methodologie verkennen we tijdens deze sessie creatieve oplossingen en formuleren we een gezamenlijke agenda. Opgelet! Gaat door in het Engels.

Registreer nu gratis voor de #EUSES op 26 - 27 mei via https://opensocial.network

Digitale Conferentie | Uitgezonden vanuit Mannheim

Website evenement