Communicatieverantwoordelijke / Content marketeer met sociale drive

Sander Van Parijs

02 Okt 2020

Muntuit is een jonge, impactgerichte en ondernemende organisatie in volle groei. Vandaag bestaat ons zelfsturend team uit twee personen. Op korte termijn zal het team minstens verdubbelen. Onze uitvalsbasis is Gent, maar we werken in heel Vlaanderen. Muntuit is specialist in gemeenschapsmunten als middel om de transitie naar een duurzame en participatieve samenleving te realiseren.

Gemeenschapsmunten (soms ook lokale of complementaire munten genoemd) verbinden mensen en groepen rond goede doelen en waarderen hen voor hun vrijwillige inzet voor de gemeenschap. Intussen nemen reeds meer dan 7.500 Vlamingen deel aan gemeenschapsmunten en pronken projecten zoals Torekes in internationale bestsellers zoals Donuteconomie.

We branden van ambitie om dit potentieel de komende jaren verder uit te bouwen. We inspireren en activeren gemeenschappen (verenigingen, buurten, gemeenten,...) om met hun eigen munt aan de slag te gaan. Daarbij motiveert, begeleidt en ondersteunt Muntuit deze nieuwe initiatieven.

Profiel - wie zoeken we?

 • Je wilt iets veranderen in de maatschappij, en je wilt werken met collega's die daar even hard voor gaan als jijzelf.
 • Van strategie tot operationele uitrol, je draait er je hand niet voor om (en je pen ook niet, want laat ons wel wezen: jij bent de resident communicatiespecialist).
 • Je hebt ervaring in storytelling en kan een boodschap aanpassen aan verschillende doelgroepen en kanalen.
 • Je bent meertalig. En dan bedoelen we vooral dat je de taal spreekt van grafische vormgeving en lay-out. Maar Frans en Engels mogen ook!
 • Plannen, prioriteiten, deadlines. Graag! Toch?
 • Je begrijpt wat jouw rol is, en bent niet bang van de beslissingen die daarin genomen moeten worden, in overleg of zelfstandig.
 • Samenwerken, overleggen, feedback met elkaar delen: je doet het graag en goed, met teamleden, vrijwilligers en partners.
 • Misschien is Nederlands je eerste taal, misschien is het de derde. Zolang je het maar perfect spreekt, schrijft, leest en begrijpt, zijn we blij. Maar, euhm, als het je derde taal is: wauw, chapeau, zeg!
 • Je vindt gemakkelijk jouw weg op (nieuwe) digitale platformen en je kan overweg met software voor tekst- en fotobewerking.

Aanbod - wat kunnen we jou bieden?

 • Zowel een voltijds als deeltijds contract van onbepaalde duur is mogelijk, vanaf januari 2021 (in overleg)
 • Een werkomgeving waar je autonomie en verantwoordelijkheid krijgt voor jouw rol en taken binnen de organisatie
 • Een werkgever die begrijpt en aanmoedigt dat je werkt om te leven (en niet omgekeerd):
  • Een voltijdse werkweek telt 35u
  • Glijdende werkuren en uitgebreide telewerkopties
  • Mogelijkheid tot extra verlof
 • Een aantrekkelijk loonbeleid en voordelen die onze organisatiefilosofie weerspiegelen
 • Een stimulerende werkplek in het Gentse samen met andere maatschappelijke organisaties en bedrijven

Functieomschrijving - wat kom je bij ons doen?

Ons verhaal is in volle opbouw en daar valt heel wat over te vertellen. We willen de maatschappelijke impact en het potentieel van gemeenschapsmunten zichtbaar maken naar de buitenwereld. Bovendien ondersteunen we lokale initiatieven met concrete tips & tricks en we delen goede praktijken graag met iedereen die erin geïnteresseerd is. Op het vlak van communicatie brengt dat dus heel wat uitdagingen met zich mee:

 • Je spint een rode draad door ons verhaal door een overkoepelende communicatiestrategie te ontwikkelen. Jij bepaalt dus waar en hoe we wat aan wie vertellen.
 • Je realiseert de volledige communicatie voor Muntuit: je beheert kanalen, creëert content, zorgt voor de verspreiding en vindbaarheid ervan, zodat al onze doelgroepen (van vrijwilligers over leden tot beleidsmakers) op de juiste manier aangesproken worden.
 • Je surft op de golven van online communicatie, en kiest wanneer het tijd is om van de ene naar de andere golf over te gaan.
 • Je meet, analyseert en evalueert doorlopend het effect van deze communicatieacties.

Selectieprocedure - hoe gaan we selecteren?

De selectie gebeurt in 2 stappen:

 1. We scoren alle kandidaten anoniem op basis van hun antwoorden op de inhoudelijke vragen in een online inschrijvingsformulier.
 2. We nodigen max. 10 kandidaten uit voor een selectiedag op 23 november 2020 van 9u30 tot 17u. Op deze dag maak je verder kennis met onze organisatie, organiseren we verschillende collectieve en individuele proeven en selecteren we finaal één of meerdere kandidaten om ons team te versterken.

Stel je kandidaat tot en met 2 november via dit inschrijvingsformulier. Zijn er elementen waaraan je niet denkt te voldoen, maar ben je ervan overtuigd dat dit jouw job is, aarzel dan niet om toch te solliciteren!

Wij werven aan op basis van motivatie, competenties en talenten, ongeacht muzieksmaak, haarstijl, tongval, schoenmaat, aantal tenen,...

Informeer je gerust

Op onze website kan je ons beleidsplan (of hier de managementsamenvatting) raadplegen waarmee je een goed zicht op onze werking krijgt. Je kan ook deze video's raadplegen om een beter zicht te krijgen op het concept gemeenschapsmunten:

Infosessie

Je kan je inschrijven voor een videocall (22 oktober om 19u) waar je een korte presentatie van Muntuit krijgt en je met jouw vragen terecht kan.

Stel je kandidaat Schrijf je in voor de infosesie

Contactpersoon: Sander Van Parijs (sander@muntuit.be / 0487 296 535)